Shipping meat with sustainable packaging

Nachhaltiger Versand von Fleisch und Wurst
Hochwertiges Fleisch nachhaltig versenden - mit unseren Verpackungen ist das keine Herausforderung.

Send meat chilled or frozen - an unpacking experience for your customers!

High quality products deserve a high quality packaging

Many shippers of meat products tend to be more sustainable in the rearing of the animals and also in the processing of the products. So it would only be consistent to take this sustainability into account in all other aspects as well - including packaging. After all, this is also about responsibility and the individual feeling of the end customer. 

Wer hochwertiges Fleisch verschickt sollte sich dessen bewusst sein. Kunden, die ihr Produkt aus einer natürlichen, biologisch abbaubaren und gleichzeitig hochwertigen Verpackung auspacken genießen auf eine ganz andere Art und Weise – eine Kombination aus Genuss und Gewissenhaftigkeit.

Upheaval in meat consumption

In recent years, a change in meat consumption by Germans has become apparent (BLE & Thünen-Institut 2022). Meat shippers should help to shape this change and contribute to, if necessary, less meat being consumed, but more consciously. In this way, a refinement of the product - be it sausage or steak - takes place. Consumers order more organic meat or meat from sustainable farms. 

Why is sustainability so important, especially when shipping meat?

Society is in a state of change. So every individual has a responsibility for their behavior and consumption.  When shipping meat, it is therefore important to find the balance between respect for animals, farmers and butchers and profitable business, so that the vision of sustainable meat consumption is fulfilled.

Wir von KOMPACKT sind außerdem der Meinung, dass der Konsum not sustainable erzeugter Produkte und die Verpackung derer zu einem größeren Genuss führt. Online Fleisch zu kaufen kann den kulinarischen Horizont erweitern und Regionalität per Versand zu einem bringen. Die Sorgfalt, mit der Hersteller und Versender ihr Fleisch produzieren/versenden, legen auch wir in der Entwicklung und Produktion unserer nachhaltigen Isolierverpackung an den Tag.

Sources:

Bundesanstalt für Landwirtschaft und Energie (BLE) und Thünen-Institut (2022)

12.07.2021

EN